Kaffebarer i Malmö: 5 bästa caféerna för kaffefantaster

Malmö är en supermysig stad där man lätt kan ta sig runt till fots och upptäcka de olika småställena som börjar poppa upp allt mer även här. Här hittar vi några unika kaffebarer som båda är co-working ställen och internationellt gångbara caféer med kanonfint kaffe och trendiga miljöer.

De bästa kaffebarerna hittar vi i de mest centrala delarna, men det finns såklart guldkorn i andra delar där framförallt trendiga Möllan sticker ut med några fina kaffebarer. Här är vårt urval av Malmös bästa kaffebarer:

1. Noir kaffekultur – En lokal liten oas

Engelbrektsgatan 6 (Bakom Lilla Torg)

En harmonisk liten oas som känns mer Milano än Malmö, så skulle man kunna kunna sammanfatta Noir vin och kaffekultur som vi hittar precis bakom Lilla Torg. Kaffet är av yttersta kvalitet, till vilket man kan hitta ett par finare bakverk, men det är också för den superhärliga uteserveringen som vi väljer att sätta oss på Noir.

Sedan finns såklart ett trevlig vinutbud om man känner för att byta dryck för dagen. Ett perfekt ställe att slappna av och njuta en stund med sin partner eller vän.


2. Solde – Malmös egna kafferosteri och café

Regementsgatan 2

Solde är Malmös egna kafferosteri som flertalet av de bättre kaffebarerna lokalpatriotiskt använder. I deras egna café så är med andra ord kaffe rejält i fokus och du kan få den precis på ditt sätt oavsett om du väljer espresso, brygg eller droppkaffe.

Kaffebaren är rent utformad med en enklare bardisk och en mindre meny med utsökta sötare saker (croissanterna!) och lätta mackor. Är du en kaffenörd så är detta rätt ställe för dig att fördjupa dina kunskaper med hjälpa av baristorna i sina gröna rockar och köpa med dig utvalt kaffe hem.


3. Djäkne kaffebar – Coworking & kaffe

Djäknegatan 9

Djäkne är både namnet på gatan, caféet och co-working kontoret som ligger på den. Det är med andra ord en välbesökt plats för många entreprenörer och den ljusa miljön inbjuder till att slå sig ned med sin laptop. Kaffebaren för dig som vill fokusera med andra ord.

Kaffet varieras veckovis och man sätter stolthet i att ta in från olika kafferosterier från framförallt norra Europa. Här kan du med andra ord upptäcka några unika kaffesorter du inte hittar på din vanliga espressobar.


4. Lilla kafferosteriet – Klassiskt mysigt café

Baltzarsgatan 24

I det gula huset från 1600-talet känner man värmen redan när man går in genom dörren. Med sitt egenrostade kaffe så är det inte heller konstigt att aromen från nymalt kaffe ligger i luften och framme vid disken finns högar med bakverk av klassiskt slag.

En ganska stimmig lokal som känns som en gammaldags kaffestuga, och på baksidan hittar vi en lummig trädgård där du kan njuta av din kaffe i solen eller skuggan. Här kan man sitta ett tag och försvinna från staden utanför.


5. Kaffebaren på Möllan

Ystadsgatan 9

Möllevången, i folkmun Möllan, är för det främsta utomstående känt som Malmös trendigare stadsdel och här hittar vi såklart en av de hippaste kaffebarerna. Lite lagom slitet med helkaklade väggar och bardisk i rostfritt stål får man här finfin espresso serverad med en personlig touch.

Utanför längs med husväggen finns den en lång bänk att slå sig ned på så fort solen tittar fram. På sommaren har man också öppnat upp en liten kaffestuga i Folkets park

Daniel - Kaffeskribent

Daniel är en helt vanlig person med ett mer ovanligt nördigt intresse för kaffe som delar med sig av sin kunskap här på kaffejournalen